Niveau
Hoger Beroepsonderwijs
Vooropleiding
Havo, VWO, MBO 4 of Propedeuse
Titel na behalen
Bachelor (B.)
Deeltijd of Voltijd?
Voltijd
Duur van studie
4 jaar
Belasting
40 uur
Prijs
Nvt.
ib-Groep
Ja
Wat is Bedrijfskunde?
Bedrijfskunde is een opleiding die je leert hoe de processen gaan binnen een onderneming. Je krijgt inzicht in de manier waarop een bedrijf opgebouwd is en hoe de verschillende afdelingen met elkaar verbonden zijn. Omdat je gericht bent op de organisatie van een bedrijf kan je na de opleiding overal terecht. Van de marketingafdeling tot logistiek en van de accounting tot de productieafdeling. Eigenlijk leer je hoe alle afdelingen een geheel vormen en samenwerken. Het personeel moet afgestemd zijn op de productie, door de productie moet er een verkoopproces op gang komen en er moeten weer nieuwe grondstoffen ingekocht worden. Dit moet allemaal een geoliede machine vormen. De bedrijfskundige leert verbanden daarin te leggen en kan een wisselwerking organiseren. Na de opleiding kan je dus op elke afdeling aan de slag, alleen dit vereist soms wel een opleiding na de Bachelor Bedrijfskunde.
Is Bedrijfskunde wat voor mij?
Omdat de opleiding Bedrijfskunde zo divers is en eigenlijk bestaat uit het organiseren van de verschillende disciplines binnen een bedrijf. De opleiding is dus erg afwisselend. De organisatie van het bedrijf is afhankelijk van jou en dat moet je aan kunnen. Om bedrijfskundige te worden moet je over organisatietalent beschikken, goed samen kunnen werken en verantwoordelijkheid durven nemen. Verder neem je graag de leiding en houdt je het overzicht. Deze opleiding is wat voor iemand die graag een leidende functie binnen een bedrijf wilt of deze al heeft. Voor mensen die een onderneming gestart zijn is het erg nuttig om dit bij te leren zodat je weet hoe je de organisatie in de hand houdt en je het overzicht niet verliest. De opleiding is te doen door mensen met een Havo-, Vwo- of Mbo-4 diploma,
Hoe zal de opleiding er uit zien?
In de opleiding Bedrijfskunde wordt aandacht besteedt aan alles wat een bedrijf bezig houdt. Je krijgt dus vakken als bedrijfseconomie, management, bedrijfsadministratie, marketing, Human Resource Management en leidinggeven. Eigenlijk leer je hoe je een strategie binnen je organisatiestrategie gebruikt om maatregelen te nemen binnen het bedrijf. Dit gebeurt weer in elke tak van de onderneming. Van inkopen van producten en aanschaffen van machines tot het juridisch verantwoord maken van de bedrijfsvoering. Na de opleiding Bedrijfskunde is het handig om je te specialiseren in bijvoorbeeld de bedrijfstak marketing, zodat je nog extra kennis vergaart over deze afdeling.